Ett affärssystem för konstmänniskor

Har ett tag nu gått i tankarna på att göra alla mina tavlor till storartade affärer. Detta eftersom jag nyligen var på en väns utställning och hon lyckades faktiskt sälja ett antal av de tavlor hon visade upp. Hela 12 tusen kronor tjänade hon in den lördagen, vilket är extremt bra för amatörkonstnärer som vi. Om man ska börja sälja tavlor eller andra produkter, förklarade min vän, behöver man först skaffa sig ett tillförlitligt affärssystem, för att man enkelt ska kunna systematisera affärer. Efter det behövs mod att ställa ut, samt en väldans massa tavlor att fylla utställningslokalen med. Min vän hade under sin utställning där hon tjänade 12 tusen kronor 30 olika tavlor. Tavlorna var alla gjorda av henne själv under 2017. Jag har förmodligen ett 50-tal tavlor ståendes i min ateljé, som jag kan ställa ut och förhoppningsvis få sålda. Jag målar postmodernistiska tavlor, ofta med inspiration från händelser i omvärlden. Min favorit från förra året är en målning av jorden, men allt är målat i negativa färger, istället för grön är det rosa och istället för blått är det gult. Med målningen ville jag säga att våran värld 2017 med allt som händer överallt är väldigt negativ, och tavlan blir då en representation av detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *