Ett affärssystem för konstmänniskor

Om ni någon gång gått i tankarna på att göra alla era tavlor till storartade affärer, kanske detta inlägget kan hjälpa er en aning på vägen. Vi har sett hur vissa amatörer har lyckats sälja ett antal tavlor de har visat upp, det mesta någon av alla de amatörkonstnärer som vi har varit i kontakt med har tjänat under en dag är 12 tusen svenska kronor.

Det konstnärerna hade gemensamt var att de alla sa att det första de gjorde för att få ordning på ekonomin var att skaffa ett tillförlitligt affärssystem, för att de enkelt skulle kunna systematisera affärer.

Efter det behövs mod att ställa ut, samt en väldans massa tavlor att fylla utställningslokalen med. Den amatörkonstnären som tjänade 12 tusen svenska kronor när hon ställde ut hade i runda slängar 30 olika tavlor utställda på den utställningen. Tavlorna var alla gjorda av henne själv under 2017. Amatörkonstnären i fråga målar mycket postmodernistisk men också mycket landskap, ofta med inspiration från händelser i omvärlden. En av tavlorna hon sålde föreställde exempelvis ett nerbränd hus med en skylt med texten ”Kunskaper i brand och säkerhet räddar liv” En annan tavla som sålde för riktigt mycket pengar var en målning av jorden, men allt var målat i negativa färger, istället för grön var det rosa och istället för blått var det gult. Med målningen ville konstnären säga att våran värld 2017 med allt som händer överallt är väldigt negativ, och tavlan var en representation av detta.