Snart 40 men laddad för Gitarrbus 1 och rock ’n roll

När jag fyllde nio eller tio fick jag en gitarr av mina föräldrar, jag har alltid älskat musik och tanken var nog att jag skulle få odla det intresset med egen gitarr. Tyvärr blev det aldrig så, annat kom emellan. Musikintresset har inte avtagit, och nu när min brorson börjat att spela lite lätt ville jag ge mig själv chansen att bli en ny gitarrhjälte. Jag har kikat lite efter hjälp för nybörjare, och efter att ha köpt gitarrkursen Gitarrbus 1 till brorsans grabb i födelsedagspresent och sett hur han älskar den, så köpte jag en till mig själv också. I början kändes det som att sitta med en barnbok, men jag måste erkänna, för mig hjälpte det att börja om från grunden med mitt gitarrspelande.

Gitarrbus 1 och fantastiska pedagoger

Gitarrbus 1 är skapad av två sköna herrar som heter Ulrik Lundström och Jan Utbult. De är vanligt förekommande namn när jag letat efter utbildningsmaterial för flera instrument, och Gitarrbus 1 är en gitarrskola som är helt rätt för både mig och brorsonen. Den är lekfull nog för att man aldrig skall känna sig uttråkad, och deras val av musikstycken är vid och bred. Självklart finns det mycket som jag klassar som barnmusik för gitarr, men också ett överraskande stort utbud av mer vuxen musik. Första gången jag klarade av introsolot till Smoke On The Water, då växte tuppkammen kan jag lova. Man blir aldrig för gammal att följa sina drömma eller lära sig nya saker, och med rätt vägledning blir det mycket enklare.
En av mina absoluta favoritartister är Lill Lindfors, och hon sjöng om att Musik skall byggas utav glädje. Detta är något herrar Lundström och Utbult verkligen har tagit fasta på med Gitarrbus 1, och jag känner redan hur jag längtar efter nästa steg i Gitarrbus serien.