Läderremmar för tillverkning av smycken

Jag har börjat tillverka egna smycken. Mest har det varit halsband med olika pärlor, men nu har jag börjat kika på andra modeller. Tänkte jag skulle testa att göra armband av läderband och läderremmar. Har sett på nätet att man kan göra jättesnygga modeller genom att fläta remmarna på olika sätt. Man kan även använda makrameknutar för att få ett snyggt läderarmband.

Det är så rogivande att pyssla med smycken, det får mig verkligen att slappna av efter en tuff arbetsdag. Alla tankar på problem och all stress bara försvinner.

I början gjorde jag smycken åt mig själv, men nu har släkt och vänner fått upp ögonen för det jag gör. Hittills har jag bara tagit betalt för materialet, men nu när det börjat sprida sig har jag börjat få förfrågningar från bekantas bekanta och från släktingars vänner också. Så snart ska jag börja ta lite betalt för mitt arbete också. Kanske kan bli en lönande bisyssla så småningom.

Men att bara göra halsband känns inte så utmanande längre, så därför kommer jag nu att börja med smycken av läderremmar. Efter det funderar jag på att göra egna silverdetaljer. Har hört att det inte är så jättesvårt och att man inte heller behöver så dyra verktyg för det.

En dröm är också att kunna göra sameinspirerade armband av läderband och tenntråd. Jag tycker de är så vackra och skulle vilja kunna göra sådana själv. Men först ska jag lära mig att jobba med läderremmar så tennarmband får dröja ytterligare ett tag.

Jag letar just nu efter en bra och billig leverantör av läderremmar. Har någon ett tips får ni gärna hojta till. Eftersom jag gör ganska mycket när jag väl kommit igång så blir det väldigt dyrt om jag ska köpa paket med läderremmar för ett enda armband. Jag behöver köpa på rulle med 10-tals meter åt gången.